(Картина ~ Karen Brighton) Въпреки строгия процес на подбор в академията

...
(Картина ~ Karen Brighton) Въпреки строгия процес на подбор в академията
Коментари Харесай

Десетте навика на силните хора

 (Картина ~ Karen Brighton)

Въпреки строгия развой на асортимент в академията Уест Пойн, един от всеки пет студенти отпада преди дипломирането. Най-често това се случва през първия курс, когато кадетите минават строга стратегия, наречена „ Beast “, която се състои от рискови физически, умствени и обществени провокации, които са предопределени да тестват устойчивостта на кадетите.

Психологът Анджла Дъкуорт от Университета на Пенсилвания организира изследване, посредством което се пробва да разбере кои са качествата на кадетите, които могат сполучливо да се оправят с програмата. Оказва се, че коефициентът на просветеност или уменията и гениите, не са решаващите фактори.

Тя създава личен тест, посредством който да планува кои кадети ще имат менталната мощ и резистентност, с цел да се преборят с тежката стратегия. Нейният тест мери способността на личността посредством пристрастеност, непримиримост и устойчивост да се придържа към задачите си, до момента в който те не се трансфорат в действителност.

Оказва се, че с цел да се усили психическата мощ е нужно просто да се промени гледната точка. В тежки времена, мощните хора страдат тъкмо толкоз, колкото и всички останали. Разликата е, че те схващат, че сложните моменти от живота оферират скъпи уроци. В края на краищата, тъкмо тези сложни уроци са това, което построява силата, нужна за триумфа.

За да се изградите като мощна персона е належащо на първо място да вършиме неща, които никой различен не е подготвен да направи. Кои са тези вълшебни неща, които душевен здравите и устойчиви хора имат:

БОРЯТ съдебна експертиза, ДОРИ КОГАТО съдебна експертиза ЧУВСТВАТ ПОБЕДЕНИ

Веднъж един кореспондент попитал Мохамед Али по какъв брой коремни преси прави всеки ден. Али дава отговор: „ Аз не си броя коремните преси. Всъщност стартирам да броя едвам, когато стартира да боли, тъй като единствено когато чувстваш болежка има значение. “ Същото важи и за всяка друга област. Винаги имате две благоприятни условия за избор, когато нещата станат сложни: можете да преодолеете пречката и да се учите, до момента в който го вършиме или да се оставите да ви победят. Хората са същества, ръководени от привички. Ако един път се откажеш, когато нещата станат сложни, доста по-лесно ще се откажеш и идващия път. По този метод ще си изградите пораженчески табиет. От друга страна, в случай че принудите себе си да приемете предизвикването, силата ви ще стартира да пораства.

ОТЛАГАТ УДОВЛЕТВОРЕНИЕТО

Има един прочут Станфордски екперимент, в който откривател оставя дете единствено в стая с лакомство в продължение на 15 минути. Преди да напусне стаята, изяснява, че може да го изяде, до момента в който отсъства, само че в случай че се въздържи до завръщането му, ще получи второ лакомство. Децата, които са били в положение да изчакат, до момента в който се върне екпериментатора, са посочили доста по-добри резултати в живота, в това число и по-високи резултати на SAT, по-голям триумф в кариерата и даже по-ниски показатели на телесната маса. Това е тъй като забавянето на удовлетворението и търпението са от значително значение за триумфа. Хората с психологични сили знаят, че резултатите се материализират, единствено когато им пристигна времето.

ПРАВЯТ ГРЕШКИ, ИЗГЛЕЖДАТ КАТО ИДИОТИ, НО ВИНАГИ ОПИТВАТ ОТНОВО, БЕЗ ДА ТРЕПНАТ

В скорошно изследване в колежа „ William and Mary “, откриватели интервюират над 800 бизнесмени и откриват, че най-успешните измежду тях имат две значими общи характерности: ужасяват да мислят за неуспех и не се интересуват какво мислят другите хора за тях. С други думи, сполучливите бизнесмени нямат време за губене в стрес да се тревожат по отношение на възможен неуспех, нито задълбават в него, когато се случи, защото гледат на него като на дребна и нужна стъпка в процеса на реализиране на задачите им.

ДЪРЖАТ ЕМОЦИИТЕ СИ ПОД КОНТРОЛ

Това не значи, че са безчувствени. Напротив. Достатъчно интелигентни са, с цел да знаят, че страстите се трансформират като времето на открито, оставят ги да се „ случат “ тъкмо както се случва времето на открито, само че не им разрешават да им дефинират по какъв начин и накъде ще вървят. Отрицателните страсти са предизвикателство пред умствената мощ по време на всяка стъпка по пътя. Затова е значимо да се научим да ги управляваме дейно, а не да се оставим те да управляват нас. Когато страстите пречат на способността да се мисли ясно, е елементарно да загубиш увереност. Лошото въодушевление може да ви отклони от определената посока също толкоз елементарно, колкото и положителното въодушевление да ви направи прекомерно самоуверени и импулсивни.

ИЗПРАВЯТ съдебна експертиза БЕЗ СТРАХ ПРЕД НЕПРИЯТНИТЕ НЕЩА

„ Никога не си лягай сърдит. Остани безсънен и се бори. “ Понякога се постанова да вършим неща, които прекалено много не ни се желае, въпреки да знаем, че са най-хубавото в дълготраен проект: безсънна нощ, прекарана в работа, отменяне на нездравословни взаимоотношения, сложен диалог, да изхвърлим някой план и да го стартираме изначало... Лесно е да позволим на задаващите ни провокации да ни сковават, само че най-успешните хора знаят, че в тези моменти, най-хубавото нещо, което може да се направи, е да се стартира незабавно. Всеки миг, прекаран в отсрочване и терзания единствено лишава от времето и изсмуква силата ни. Хората, които умеят да водят всекидневно сложни диалози се открояват като фламинго в ято чайки.

ВЯРВАТ НА ИНТУИЦИЯТА СИ

Има тънка разлика сред това да се доверяваш на предчувствията си и да си емоционален. Да се доверяваш на вътрешния си глас е въпрос на разбиране на решенията от всеки вероятен ъгъл, и когато обстоятелствата не показват ясна опция, би трябвало да вярвате в способността си да вземете вярното решение – просто направете това, което наподобява добре и самите вие чувствате, че е положително.

ВОДЯТ, ДОРИ КОГАТО НИКОЙ ДРУГ НЕ СЛЕДВА

Лесно е да определиш посоката и да вярваш в себе си, когато имаш поддръжка, само че същинският тест за мощ е какъв брой добре в действителност поддържаш решителността си, когато никой различен не има вяра в това, което правиш. Хората с душевни сили имат вяра в себе си, без значение от нищо, и следват курса си, до момента в който не завоюват хора, които споделят техния метод на мислене.

ФОКУСИРАТ съдебна експертиза ВЪРХУ ДЕТАЙЛИТЕ

Нищо не тества психическата мощ като вцепеняващите мозъка детайлности, изключително когато сте изтощени. Колкото повече хората с умствена мощ са изправени пред предизвикателство, толкоз повече те изпипват детайлите.

МИЛИ СА С ХОРАТА, КОИТО СА ГРУБИ С ТЯХ

Когато хората се отнасят с теб зле, е изкушаващо да им отвърнеш със същото. Хората с душевен, умствени и душевни сили не разрешават на другите да им се „ качват на главата “, само че в никакъв случай не се отнасят жестоко. Вместо това, лекуват грубостта и жестокостта на хората със своята доброта, тъй че тя съумява да обхване всички. Важното е да не позволиш негативността на различен човек да те повали.

ОТГОВАРЯТ ЗА ДЕЙСТВИЯТА СИ ВИНАГИ

Много по-вероятно е хората да помнят по какъв начин са се справили с даден проблем, вместо да си спомнят за какво въобще се е появил. Когато деликатно се вглеждаш в себе си и изследваш дейностите и постъпките си, без да търсиш оправдания, а единствено разумни пояснения, показваш, че те е грижа повече за резултата, в сравнение с за егото ти.

Съберете всичко това на едно място и ще получите една в действителност мощна персона във всяко отношение. Добрата вест е, че всеки един от нас може да бъде такава персона с малко повече старания и внимание към себе си.

Източник: huffingtonpost.com
Картина (заглавна): Patrick Curtin

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР